Parmak Bozmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Parmak bozmak" deyimi, özellikle belirli bir beceri ya da sanat dalında usta olup da bu beceriyi kullanmamak anlamında kullanılır. Bir kişinin bir zamanlar iyi olduğu bir yeteneğini artık kullanmaması veya o yeteneği kaybetmesi durumunda bu deyim kullanılır. Daha genel bir anlamda, herhangi bir alanda beceri veya pratik kaybına işaret etmek için de bu ifade kullanılabilir. Bir diğer kullanımı ise, bir şeyi bozarak kullanışsız hale getirmek, işlevini veya formunu kaybetmesine sebep olmak anlamındadır. Ancak bu kullanım oldukça nadirdir ve daha çok yerel veya eski kullanımlarda karşımıza çıkabilir.