Parmak Kadar - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Parmak kadar," genellikle çok küçük boyutları ifade etmek için kullanılan bir deyimdir. Bir şeyin çok küçük, neredeyse göz ardı edilebilecek kadar minik olduğunu belirtmek amacıyla kullanılır. Bu tabir, çoğunlukla bir şeyin beklenenden çok daha küçük olduğu durumlar için tercih edilir ve bu kullanımında bir abartma yoluyla "çok küçük" olma durumunu vurgular. Aynı zamanda, genç yaştaki çocuklar için de "daha parmak kadar bile değildi" gibi cümlelerde geçmişteki küçüklüklerini anlatmak için kullanılır.