Peyzaj Mimarlığı Doktora Programı Nedir

Peyzaj Mimarlığı Doktora Programı

Peyzaj Mimarlığı, insanların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan bir disiplin olup, çevrenin doğal ve yapay öğelerini bir arada düzenlemeyi hedefler. Peyzaj Mimarlığı doktora programları, peyzaj tasarımı, planlama, yönetimi ve restorasyonu gibi konuların yanı sıra, doğal ve yapay çevrenin yönetimi, ekolojik sistemler, peyzaj öğretimi ve araştırma gibi alanlarda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlar. Bu programlar, genellikle peyzaj mimarlığı veya benzer bir alanda lisansüstü eğitim görmüş olan öğrencileri hedefler ve bu programların süresi genellikle 3-4 yıl arasında değişmektedir.