Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü Nedir

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik üniversite bölümü, bir üniversitede okutulan bir bölümdür ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik konularında eğitim verir. Bu bölümde öğrenciler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik konularında eğitim alırlar ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik sektöründe çalışabilmek için gerekli olan bilgi, beceri ve yeteneklere sahip olurlar.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik üniversite bölümü mezunları, psikolojik danışmanlık ve rehberlik sektörlerinde çalışabilirler. Bu bölümde mezun olanlar, okullar ve üniversitelerde rehber öğretmen ve psikolog olarak çalışabilirler. Ayrıca bu bölümde mezun olanlar, özel danışmanlık şirketlerinde psikolog ve psikoterapist olarak çalışabilirler.