İşi Üç Nalla Bir Ata Kalmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"İşi üç nalla bir ata kalmak" deyimi, bir işin ya da durumun çok zor ve çözülmesi güç bir hale geldiğini ifade eder. Bu ifade, genellikle işlerin son derece karmaşık, zor ve neredeyse çözümsüz bir duruma geldiği zamanlar için kullanılır. Örneğin, bir projenin çok fazla problemle karşı karşıya kaldığı ve bu problemlerin çözümünün son derece güçleştiği durumlar için "işi üç nalla bir ata kalmak" tabiri kullanılabilir. Bu deyim, işlerin aşırı zor ve çözülmesi güç bir duruma geldiğini vurgular.