Şangır Şungur - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Şangır şungur" deyimi, yüksek ve karmaşık sesler çıkararak hareket etmek, gürültülü ve düzensiz bir şekilde hareket etmeyi ifade eder. Bu ifade genellikle, bir şeylerin düşmesi, çarpışması veya kırılması sırasında çıkan gürültülü ve rahatsız edici sesler için kullanılır. Örneğin, bir sürü tencere ve tabağın düşüp kırılması veya bir odanın dağınık ve gürültülü bir şekilde temizlenmesi "şangır şungur" olarak tanımlanabilir. Deyim, genellikle, karmaşık ve gürültülü hareketleri veya sesleri vurgular.