Senden Gelecek Çıraya Puf - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Senden gelecek çıraya puf" ifadesi, bir kişinin başka bir kişiden gelebilecek herhangi bir zararı veya kötülüğü önemsemediğini ve onun tehdit veya zarar verme kapasitesini küçümsediğini ifade etmek için kullanılır. Bu deyim genellikle küçümseyici bir tavırla ve bir tehditin ciddiye alınmadığını göstermek için söylenir. "Çıra" eski zamanlarda ışık vermek için kullanılan basit bir aydınlatma aracı olduğundan, çok az ısı ve ışık veren bir nesnenin kolaylıkla üfleyerek söndürülebileceği düşünüldüğünden bu deyim ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla, kişi bu ifade ile kendisine zarar verebilecek kişinin gücünü veya etkisini önemsiz gördüğünü belirtir.