Sinek Kaydı Tıraş - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Sinek kaydı tıraş", sakalın ve bıyığın çok yakından alındığı, adeta yüzde hiç kıl bırakılmadığı bir tıraş biçimini ifade eder. Bu ifade, özellikle erkeklerin yüzlerini çok düzgün ve pürüzsüz bir şekilde tıraş etmelerini anlatır. "Sinek kaydı" ifadesi yüzeyin o kadar pürüzsüz olduğu anlamına gelir ki, sineklerin bile üzerinde duramayacakları kadar kaygan olduğu mecazını içerir. Düzgün bir görünüm kazanmak amacıyla tercih edilen bu tıraş şekli, bazen özel günlerde ya da resmi bir görünüm gerektiren durumlarda uygulanır.