Şom Ağızlı - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Şom ağızlı" deyimi, genellikle kötü söz söyleme alışkanlığı olan, argo ya da küfürlü konuşan kişiler için kullanılır. Saygısız, kaba ve nezaketsiz ifadeler kullanan, konuşma tarzıyla çevresindekilere rahatsızlık verebilen kişileri tanımlamak amacıyla kullanılır. Bu deyim, konuşma biçimiyle olumsuz bir izlenim bırakan ve bu tarz konuşmasıyla tanınan kişiler için kullanıldığında, onların söz seçimine yönelik eleştiriyi de içerir. Mecazi anlamda bir kişinin dilinin keskinliğini ve olumsuz konuşma tarzını vurgulamak için kullanılır.