Taksiciler İçin Eğitim Şartı Geliyor

Türkiye'de taksicilik sektöründe kaliteyi artırmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası tarafından "Taksi Eğitim Projesi" başlatıldı. Bu proje kapsamında, taksicilik yapacak kişilerin belirli eğitimlerden geçerek sertifika almaları zorunlu hale getiriliyor. Bu eğitimler, müşteri memnuniyetini artırmayı ve turistik bölgelerde yaşanan olumsuzlukları azaltmayı hedefliyor.

Son yıllarda, özellikle İstanbul'da taksicilik sektöründe bazı sorunlar yaşandı. Turistlere yönelik dolandırıcılık ve taciz gibi olaylar, taksicilik mesleğinin itibarını zedeledi. Bu durum, sektörün genel olarak güvenilirliğini sorgulattı ve acil önlemler alınması gereğini doğurdu. Proje kapsamında verilecek eğitimler, taksicilerin mesleki yeterliliklerini artırmayı, yolculara daha kaliteli hizmet sunmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Eğitim programı, müşteri ilişkileri, güvenli sürüş teknikleri, şehir bilgisi ve yabancı dil gibi konuları kapsayacak. Başarılı olan taksiciler, sertifika alarak mesleklerini sürdürebilecekler. Bu sertifika, taksicilerin yasal olarak çalışabilmeleri için bir ön koşul olacak. Eğitimleri tamamlamayan veya sınavlarda başarısız olan taksiciler ise mesleklerini icra edemeyecekler.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bu projenin mesleğin standardını yükselteceğini ve taksicilere olan güveni artıracağını belirtti. Eğitimlerin düzenli olarak tekrarlanacağı ve denetimlerin sıkılaştırılacağı da açıklandı. Bu sayede, hem yerli hem de yabancı turistlerin güvenle taksi kullanmaları hedefleniyor.

Ek

Taksiciler İçin Hazırlanan Taksicilere Özel Sertifikalı Eğitim Programları İçerisinde, Beden Dili, Stres Yönetimi, Etkili İletişim ve Zor İnsanlarla İletişim Eğitimlerini Bulundurmaktadır.

Ulaşmak İçin Tıklayınız: https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/taksicilere-ozel-sertifikali-egitim-programlari