4.7

• Kamu ve Özel Sektörde Geçerli
  • Bilgisayar, Telefon ve Tabletten Erişim

Kayıp-Yas Süreci/Terapisi Vaka Paylaşımı

Kayıp-yas süreci veya terapisi, bir kişinin sevdiği birini ya da bir şeyi kaybettikten sonra yaşadığı duygusal ve psikolojik süreçlerle ilgilenir. Bu terapi, bireyin yaşadığı yasın evrelerini (inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme) anlamasına ve sağlıklı bir şekilde atlatmasına yardımcı olur. Terapide, kaybın neden olduğu acı ve duyguları ifade etmek, kayıpla başa çıkmak için stratejiler geliştirmek ve bireyin hayatını kayıptan sonra yeniden yapılandırmasını desteklemek önemlidir. Terapist, kişiye duygusal destek sağlar ve kaybın getirdiği değişikliklerle başa çıkabilmesi için rehberlik eder. Yas süreci, bireyin kaybı anlamlandırmasına ve onunla barışık bir şekilde yaşamasına yardımcı olacak bir yolculuktur.

Çift Terapisi Vaka Paylaşımı

Çift terapisi, romantik ilişkilerdeki sorunları ele almak ve çözmek için tasarlanmış bir terapi türüdür. Bu terapi, ilişkideki çatışmaları, iletişim sorunlarını, duygusal bağlantı eksikliğini ve diğer ilişki zorluklarını çözümlemeyi amaçlar. Çift terapisi, ilişkinin daha sağlıklı ve tatmin edici bir hale gelmesine yardımcı olabilir.

Evlilik Öncesi Aile Danışmanlığı Vaka Paylaşımı

Evlilik öncesi aile danışmanlığı, çiftlerin evliliklerine sağlam bir temel atmak ve olası sorunları önceden tanıyıp ele almak için aldıkları profesyonel danışmanlık hizmetidir. Bu tür danışmanlık, çiftlerin birbirlerini daha iyi anlamalarına, iletişim becerilerini geliştirmelerine ve ilişkilerindeki potansiyel zorlukları belirlemelerine yardımcı olur. Danışmanlık süreci, çiftlerin değerlerini, beklentilerini, iletişim tarzlarını ve çatışma çözümleme becerilerini ele alır.

Şema Terapi Vaka Paylaşımı

Şema Terapi, bireylerin yaşamlarında tekrar eden olumsuz düşünce, duygu ve davranış kalıplarını (şemaları) tanımlayıp, bu kalıpların üstesinden gelmelerine yardımcı olan bir psikoterapi yöntemidir. Bu terapi, özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde yaşanan travmatik veya zorlayıcı deneyimlerin yetişkinlikteki davranışlara etkisini ele alır. Şema Terapi, bireysel terapi yaklaşımları içinde önemli bir yer tutar ve özellikle kişilik bozuklukları, kronik depresyon ve anksiyete bozukluklarının tedavisinde etkilidir.

Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi Vaka Paylaşımı

Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi, duygusal sorunları ve içsel çatışmaları hızlı ve etkin bir şekilde çözmeyi amaçlayan bir terapi yöntemidir. Bu yaklaşım, bireyin bilinçdışı duygusal süreçlerine odaklanır. Kısa Süreli Dinamik Psikoterapi hastanın savunma mekanizmalarını ve bilinçdışı dirençlerini anlamak ve bunlarla başa çıkmak için yoğun bir terapötik ilişki kullanır.

Vaka paylaşım süreci;
Vaka paylaşımı yapan uzmanın, daha önce karşılaştığı sorun karşısında bu soruna yönelik çözüm önerilerini kendisinden vaka örneği almak isteyen kişiyle paylaştığı bir süreçtir. Vaka paylaşımı gerçek örnekler üzerinden sorunların çözüm örneklerini öğrenme fırsatını sizlere sunan bir çalışmadır.

Bu bağlamda ilgili alanda çalışan veya çalışmak isteyen kişilere yönelik uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek olan vaka paylaşımı, bu alanda uzmanlaşarak nitelik kazanmanızı destekleyecektir.

' + 'Örneği verilen belgede ''Örnek'' olarak bildirilen eğitim başlığı programlara göre değişiklik göstermektedir.

Eğitim Sonunda katılımcılara ; Eğitim Sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Onaylı Sertifika Sahibi Olacaksınız.  Belgeler Tarafınıza Yurtiçi Kargo ile alıcı ödemeli olarak eğitim süreniz bittikten EN GEÇ 20 iş günü sonra kargoya teslim edilecektir.

Eğitim sonunda elde edeceğiniz uygulayıcı belge ile ,anaokulları,halkeğitim merkezleri, özel kurumlar,atölyeler, ismek, ilkokullar vb. kurumlarda bu alanda sınıfaçabilir veya okullarda ek dersalabilirsiniz. Üniversitemiz tarafından verilen uygulayıcı belgelerMEB kurumlarında geçerlidir. Kamu ve özelsektörde sertifikaları kullanabilirsiniz.

Veliler
Psikologlar,
Doktorlar,
Resim Öğretmenleri,
Psikolojik Danışman,
Özel Eğitim uzmanı,
Sosyal Hizmet Uzmanı,
Sosyologlar,
Okul Öncesi Öğretmeni,
Ana Sınıfı Öğretmenleri
Çocuk Gelişimi Öğretmenleri,
Sınıf Öğretmenleri,
Aile Danışmanları
Bu bölümlerin lisans ve yüksek lisans öğrenciler

Bu alanla alakalı ilgi duyan herkes başvuru yapabilir.

'Sepete Ekle'' butonuyla kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirmektedir. Ödeme işleminizi Banka/Kredi Kartı ile veya Havale EFT yöntemiyle tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi mesai saatleri içerisinde yaparsanız sisteminiz aynı gün , mesai dışı yaparsanız ilk mesai gününde açılıp giriş bilgileriniz sms olarak size ulaşacaktır.

0 yoruma göre

Düşüncelerini paylaş

Bu eğitimi kullandıysanız, düşüncelerinizi diğer kişiler ile paylaşın

Yeni Yorum

Son İncelemeler

GEDİKSEM NE YAPIYOR?

Üniversite onaylı ve e-Devlet'te sorgulanabilir sertifikalı eğitimler ile size destek oluyoruz. Resmi ve geçerli sertifikalar ile kariyerinize yön verin!