Tavuğuna Kışt Demek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Tavuğuna kışt demek" deyimi, çok az bir katkıda bulunmak, önemsiz veya etkisiz bir müdahalede bulunmak anlamına gelir. Bu ifade genellikle, bir kişinin bir duruma çok küçük veya yetersiz bir müdahalede bulunması veya sadece sembolik bir katkı yapması durumlarında kullanılır. Örneğin, büyük bir projede sadece çok küçük bir görevi üstlenen veya bir soruna sadece sembolik bir çözüm sunan bir kişi için "tavuğuna kışt demek" şeklinde ifade edilebilir. Deyim, genellikle, yetersiz veya etkisiz katkıları vurgular.