Paçaları Tutuşmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Paçaları tutuşmak", Türkçede birinin çok korktuğu, telaşa düştüğü veya endişelendiği zamanlarda kullanılan bir deyimdir. Kelime anlamı olarak bakıldığında, giysinin paça kısmının yanması imgesinden türetilmiştir. Ancak deyim mecazi anlamda, bir kişinin bir tehlike veya zor bir durum karşısında hissettiği panik ve sıkıntıyı ifade etmek için kullanılır. Özellikle, bir kişinin yakalanma korkusu, suçüstü yakalanma endişesi ya da başarısız olma korkusu gibi durumlar için kullanılan bir ifadedir.