Tek Kürekle Mehtaba Çıkmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Tek kürekle mehtaba çıkmak" deyimi, imkansız veya gerçekleştirilmesi çok zor olan bir işe girişmek, gerçekleşmesi çok güç olan bir hedef peşinde koşmak anlamına gelir. Bu ifade, genellikle, bir kişinin çok büyük, zor veya gerçekçi olmayan hedefler belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmaya çalışması durumlarında kullanılır. Örneğin, çok az kaynakla büyük bir iş kurmaya çalışmak veya çok zorlu bir projeyi tek başına tamamlamaya çalışmak "tek kürekle mehtaba çıkmak" olarak ifade edilebilir. Deyim, genellikle, büyük hedeflere ulaşma çabasını ve bu süreçteki zorlukları vurgular.