Keçi İnadı - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Keçi İnadı" ifadesi, Türkçede son derece inatçı ve kimseyi dinlemeyen bir kişilik özelliğini betimlemek için kullanılır. Bu deyim, genellikle keçilerin inatçı doğası ve kolay kolay yönlendirilememeleri nedeniyle ortaya çıkmıştır. Keçinin bilinen bu karakteristik özelliği, mecaz anlamda inatçı insanlar için bir benzetme olarak dilimize yerleşmiştir. Keçi inadıyla hareket eden bir kişi, kendi düşüncesinde o kadar sabit ve kararlıdır ki, başkalarının tavsiyelerini veya görüşlerini hiçe sayar ve genellikle kendi bildiğini okumakta ısrar eder. Bu durum bazen olumlu bir özellik olarak görülse de, çoğunlukla kişinin başkalarıyla iş birliği yapma ve uyum sağlama yeteneğinin eksikliğine işaret eder.