Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü Nedir

Teknoloji ve Bilgi Yönetimi Bölümü

Teknoloji ve bilgi yönetimi, bir organizasyonun bilgi ve teknolojinin nasıl yönetileceği ile ilgili bir konudur. Bu bölüm, organizasyonların bilgi ve teknolojinin etkin bir şekilde kullanılması için gereken stratejik yönetim becerilerini öğretir. Öğrenciler, bilgi ve teknolojinin yönetimiyle ilgili konuları öğrenir ve organizasyonların verimliliğini ve rekabetçiliğini artırmak için bu bilgiyi kullanırlar.

Bu bölüm, öğrencilere veri yönetimi, veri analizi, veri güvenliği, veri madenciliği, veri depolama ve iletişim gibi konuları da öğretir. Ayrıca, öğrencilere bilgi sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve yönetimiyle ilgili konular da öğretilir. Bu bölümü bitiren öğrenciler, organizasyonların bilgi ve teknolojinin etkin bir şekilde yönetilmesine yardımcı olacak stratejik yönetim becerilerine sahip olurlar.

Ayrıca bakınız- https://uzemigunsem.gedik.edu.tr/urunler/temel-bilgi-teknolojileri-sertifika-programi-2