Tepesinde Havan Dövmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Tepesinde havan dövmek" deyimi, bir kişinin son derece sinirli, öfkeli veya kızgın olduğu durumları ifade etmek için kullanılır. Bu deyim, kişinin öfkesinin o kadar yoğun olduğunu anlatmakta ve bu öfkenin başkası tarafından daha da körüklendiğini veya kişinin sabrının zorlandığını vurgulamaktadır. Mecazi anlamda, birisinin öfke duygularını kabartacak davranışlar sergileyen kişi veya durumlar için kullanılır ve bu tür bir durumda öfkenin neredeyse fiziksel bir rahatsızlık verdiği hissini uyandırır.