Kafaya Takma - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Kafaya takma" deyimi, bir kişinin belirli bir konu, olay veya durum hakkında fazla düşünmesini, üzerinde durmasını veya bununla ilgili endişelenmesini ifade eder. Bu ifade, genellikle kişinin aşırı derecede bir konuya odaklanması, onu sürekli düşünmesi veya gereğinden fazla endişelenmesi durumlarında kullanılır. Örneğin, bir sınav sonucu hakkında sürekli endişelenen bir öğrenci veya küçük bir tartışmayı sürekli düşünen bir kişi için "kafaya takma" tabiri kullanılabilir. Bu deyim, genellikle gereğinden fazla endişe veya takıntıyı ifade eder.