Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Tıbbi Bilişim Yüksek Lisans Programı Nedir

Tıbbi Bilişim Yüksek Lisans Programı

Sağlık bilişimi olarak da bilinen tıp bilişimi, sağlık hizmetlerini iyileştirmek için bilgi teknolojisi, bilgisayar bilimi ve ilgili disiplinlerin kullanımına odaklanan bir alandır. Tıp Bilişimi Yüksek Lisans derecesi, bu alanda ileri düzeyde eğitim ve öğretim sağlayan bir lisansüstü programdır.

Tıp bilişimi programları genellikle aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli konuları kapsar:

Sağlık bilgi sistemleri ve teknolojisi

Veri yönetimi ve analitik

Elektronik tıbbi kayıtlar

Teletıp ve uzaktan hasta izleme

Sağlık bilgi alışverişi ve birlikte çalışabilirlik

Klinik karar destek sistemleri

Halk sağlığı bilişimi

Sağlık politikası ve yönetmeliği

Proje yönetimi ve liderlik

Tıp Bilişimi Yüksek Lisans programındaki öğrenciler ayrıca veri bilimi, nüfus sağlığı veya sağlık politikası gibi belirli bir alanda uzmanlaşma fırsatına sahip olabilirler.

Tıp Bilişimi Yüksek Lisans programından mezun olanlar, hastaneler, klinikler, araştırma kurumları ve devlet kurumları dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda çalışmaya devam edebilirler. Ayrıca halk sağlığı veya sağlık yönetimi gibi ilgili bir alanda daha fazla eğitim ve öğretim alabilirler.

NE YAPIYOR ?