Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Epidemiyoloji Yüksek Lisans Programı Nedir

Epidemiyoloji Yüksek Lisans Programı

Epidemiyoloji yüksek lisans programları, insan sağlığını etkileyen hastalıkların nedenlerini, yayılışını ve kontrolünü inceleyen bilim dalıdır. Bu programlar, öğrencilerine epidemiyolojik araştırmalar yapmayı, veri toplama, analiz etme ve sonuçları rapor etme becerilerini öğretir.

Öğrenciler ayrıca, toplum sağlığını etkileyen faktörleri değerlendirme, önleyici önlemler geliştirme ve sağlık politikalarının etkisini değerlendirme gibi konuları da öğrenebilirler. Epidemiyoloji yüksek lisans programları, genellikle sağlık, biyoloji veya ilgili alanlarda bir lisans derecesine sahip olanlar için uygundur. Bu programların süresi genellikle iki ila üç yıl arasında değişir ve tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak sunulabilir.

NE YAPIYOR ?