Topa Tutmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Topa tutmak" deyimi, bir kişiye yoğun eleştiri yapmak, sözlü olarak saldırmak veya birini sert bir şekilde eleştirmek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle, bir kişinin veya bir grubun bir başkasını yoğun ve keskin bir şekilde eleştirdiği durumlar için kullanılır. Örneğin, bir toplantıda bir kişinin fikirlerinin veya davranışlarının diğer katılımcılar tarafından sertçe eleştirilmesi "topa tutmak" olarak ifade edilebilir. Deyim, genellikle, yoğun ve sert eleştiriyi vurgular.