Çenesi Düşmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Çenesi Düşmek" deyimi, Türkçede bir kişinin çok şaşırdığı, hayrete düştüğü veya büyük bir sürprizle karşılaştığı durumlarda ağzının açık kalması, şaşkınlık veya hayret içinde olması anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin beklenmedik bir olay, haber veya durum karşısında gösterdiği şaşkınlık veya hayret durumunu ifade eder. Deyimdeki "çenesi düşmek" tabiri, kişinin şaşkınlıktan veya hayretten ağzının açık kalmasını, konuşamaz hale gelmesini simgeler. Genellikle, kişinin beklenmedik veya sürpriz bir durum karşısında gösterdiği şaşkınlık veya hayret durumunu ifade etmek için kullanılır ve bu, kişinin şaşkınlık ya da hayret içinde olduğunu vurgular. Bu deyim, günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan ve şaşkınlığı ifade etmek için etkili bir yoldur. Örneğin, "O haberi duyduğumda gerçekten çenesi düşmüştü, ne diyeceğini bilemedi." şeklinde bir cümlede, kişinin haber karşısında yaşadığı şaşkınlık ve hayret vurgulanmaktadır.

Diğer deyimler için tıklayınız.