Treni Kaçırmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Treni kaçırmak" deyimi, bir fırsatı veya önemli bir zaman dilimini kaçırmak, bir şeyi yapmak için uygun veya belirlenen zamanda harekete geçememek anlamında kullanılır. Genellikle kişinin bir fırsattan yararlanma şansını kaybettiğini veya önemli bir olayı ya da zamanı kaçırdığını belirtmek için mecazi olarak ifade edilir. Örneğin, bir iş teklifi için başvuruda bulunmakta geç kalındığında ya da bir trende yer alınması gereken zamanda istasyonda olunamadığında bu ifade kullanılabilir.