Alın Teri Dökmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Alın Teri Dökmek" deyimi, yoğun emek ve çaba sarf etmek anlamına gelir. Bir kişinin bir işi başarmak veya hedeflerine ulaşmak için büyük bir çaba gösterdiğini ifade eder. Bu deyimdeki "alın teri", çalışmanın fiziksel bir göstergesi olarak ele alınır ve "dökmek" ise bu emeğin ciddi bir şekilde harcandığını vurgular. Genellikle, başarıya giden yolda zorlukları aşmanın ve azimle çalışmanın önemini vurgulamak için kullanılır.

Diğer deyim anlamları için tıklayınız.