Ümidi Boşa Çıkmamak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ümidi Boşa Çıkmamak" ifadesi, bir kişinin umut ettiği ya da beklediği bir sonucun olumlu yönde gerçekleştiğini ve kişinin beklentilerinin karşılandığını belirtir. Bu durum genellikle, bireyin belirsiz bir bekleyişin ardından rahatlamasını ve memnuniyetini ifade eder. Örnek vermek gerekirse, bir öğrenci uzun bir hazırlık döneminden sonra girdiği sınavdan yüksek not aldığında, "Sınav çalışmalarının ümidi boşa çıkmadı" denilebilir. Bu, öğrencinin çabalarının karşılığını aldığını ve beklentilerinin boşa çıkmadığını vurgular.