Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Üniversite Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları Hakkında?

2024 üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları, üniversite adayları için önemli bir rehber niteliği taşımaktadır. ÖSYM'nin yayımladığı en güncel verilere göre belirlenen bu puanlar, her yıl sınavın zorluk derecesi, sınava giren aday sayısı ve yerleştirme kontenjanları gibi faktörlere göre değişiklik göstermektedir.

Örneğin, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi köklü ve yüksek talep gören üniversiteler, genellikle yüksek taban puanları ve başarı sıralamaları ile dikkat çekmektedir. Boğaziçi Üniversitesi'nin Bilgisayar Mühendisliği bölümü, yüksek puanlı ve sıralamalı bölümler arasında yer almaktadır​ (BİLGİ AÖF) (ÜniversiteGO).

Türkiye genelinde devlet ve vakıf üniversiteleri arasında da önemli farklar bulunmaktadır. Devlet üniversiteleri genellikle daha yüksek başarı sıralamaları ile öğrenci kabul ederken, vakıf üniversiteleri burs ve diğer teşviklerle farklı seçenekler sunmaktadır. Örneğin, Bilkent Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi gibi vakıf üniversiteleri, yüksek kaliteli eğitim programları ve geniş burs imkanları ile öne çıkmaktadır​ (Soru ve Cevaplar)​.

2024 yılı için açıklanan taban puanlar ve başarı sıralamaları, adayların tercih süreçlerinde doğru ve bilinçli kararlar verebilmeleri için önemli bir yol gösterici olacaktır. Tüm üniversitelerin ve bölümlerin detaylı taban puanları ve başarı sıralamaları, ÖSYM'nin resmi web sitesi ve YÖK Atlas gibi kaynaklardan incelenebilir​.

Adaylar, tercih döneminde bu verileri dikkatle inceleyerek, hedefledikleri bölümlere yerleşme şanslarını artırabilirler. Ayrıca, tercih yaparken sadece taban puanları ve sıralamalara değil, aynı zamanda üniversitelerin sağladığı diğer imkanlara da dikkat etmek önemlidir.

Daha fazla bilgi ve detaylı listelemeler için BİLGİ AÖF ve Başarı Sıralamaları sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

NE YAPIYOR ?