Urdu Dili ve Edebiyatı Bölümü Nedir

Urdu Dili ve Edebiyatı Bölümü

Urdu dili ve edebiyatı bölümü, Urdu dilinin tarihi, grameri, söz vücudu ve edebiyatı gibi konuları öğrenmeyi amaçlayan bir bölümdür. Bu bölümde öğrenciler, Urdu dilinin yapısını, gramer kurallarını ve söz vücudunu öğrenirler. Ayrıca, bu bölümde öğrenciler Urdu edebiyatının tarihini, türlerini ve önemli yazarlarını da öğrenirler. Bu bölümde öğrenciler aşağıdaki gibi konuları öğrenebilirler: Urdu dilinin tarihi ve yapısı. Urdu dilinin gramer kuralları. Urdu dilinin söz vücudu. Urdu edebiyatının tarihi. Urdu edebiyatının türleri. Urdu edebiyatının önemli yazarları.