Hukuk Sekreterliği Sertifikalı Eğitim Programı

HUKUK SEKRETERLİĞİ KURS PROGRAMI

Hukuk sekreterleri, icra takibi ve yazışma, dosyalama ve arşivleme, ikram ve protokol, toplantı ve seyahat organizasyonu yapan, iletişimi kuran, evrak, kıymetli evrak ve büro dava işlemlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Eğitim planı genellikle avukatları iş yükünü hafifletmek üzere planlanan konulardan oluşmaktadır. Bireylerin genel bilgisayar kullanım ve sunum hitabet yetenekleri ve iletişim kanallarını güçlendirmek ve dosyalama hizmetlerini hızlı ve doğru şekilde yapmaları için eğitim programları geliştirilmiştir.

Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, büro makinelerini kullanarak, büro yönetimi, büro içi ve dışı iletişimi sağlama, yöneticinin günlük işlerini organize etme, belge hazırlama, dosyalama, dava hizmetleri işlemlerini yürütme, toplantı ve seyahat organize etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli bireylerler yetiştirmektir.

EĞİTİM İÇERİĞİ:

1. Temel Bilgisayar Donanım Ve Programlarını Kullanmak / Bilgisayar Kullanma
  2. Bilgisayarda Doküman Hazırlamak / Doküman Hazırlama
  3. İletişim Sürecini İncelemek Ve İletişim Türlerini Kullanmak / İletişim Süreci Ve Türleri
  4. Sosyal Çevresi İle Etkili İletişim Kurmak / Sosyal Hayatta İletişim
  5. İşyerinde Etkili İletişim Kurmak / İş Hayatında İletişim
  6. Telefonla İletişim Kurmak / Telefonla İletişim
  7. Kişisel Bakım Yapmak / Kişisel Bakım
  8. Randevu Ve Konuk Kabulü Programı Yapmak / Randevu Ve Konuk Kabulü
  9. İş Planı Yapmak / İş Planı
  10. Bilgisayarda Metin Dosyası Oluşturmak / Kelime İşlemci
  11. Bilgisayarda Matematiksel Ve Mantıksal Dosya Oluşturmak. / Elektronik Tablo
  12. Sunu Oluşturmak / Sunu
  13. İnternet Üzerinden Bilgiye Ulaşmak / Bilgisayarla İletişim
  14. Bilgisayarda Yazı Yazmak / F Klavye -1- / F Klavye -2-
  15. Bilgisayarda Resmi Yazı Hazırlamak / Yazı Biçimleme
  16. Yabancı Dilde Dinlemek, Konuşmak, Okumak Ve Yazmak / Yabancı Dil Kuralları / Yabancı Dilde İletişim
  17. Büroyu Çalışmaya Uygun Hâle Getirmek / Büro Düzenleme
  18. Toplantı Organizasyonu Yapmak / Toplantı Organizasyonu
  19. Seyahat Organizasyonu Yapmak / Seyahat Organizasyonu
  20. Problem Çözmek / Problem Çözme
  21. Belge Akışını İzlemek / Belge Akışı
  22. Dosyalama Ve Takibini Yapmak / Dosyalama Sistemi / Dosyalama Hareketleri
  23. Arşivleme Ve Takibini Yapmak / Arşivleme Sistemi / Arşivleme Hareketleri
  24. Sunum Yapmak / Sunuş
  25. Beden Dili İle İletişim Kurmak / Beden Dili
  26. Mesaj Kanalları Kullanarak Mesajlarını İletmek / Yaratıcı Drama
  27. Etkili İletişim Kurmak / Etkin İletişim
  28. Sağlıklı İletişim Kurmak / Sağlıklı İletişim
  29. Grup İletişimi Kurmak / Grup İletişimi
  30. Örgüt İletişimi Kurmak / Örgüt İletişimi
  31. Kaynakları Taramak Ve Gözlem Yapmak / Kaynak Taraması Ve Gözlem
  32. İşletmenin Amaçlarını Ve Piyasa Şartlarını Belirlemek / İşletme Ve Piyasa Şartları
  33. Sergi Ve Fuarlarda Firmayı Temsil Edebilmek / Sergi Ve Fuarlarda Firma Tanıtımı
  34. Yazışma Ve İletişimin Hukuk Terminolojisine Uygun Olmasını Sağlamak. / Hukuk Terminolojisi
  35. Hukuk Dosyalama Sistemine Uygun Dosyalama Ve Takibini Yapmak. / Hukuk Dosyalama Sistemi
  36. Dava Hizmetlerini Yapmak / Dava Hizmetleri
  37. Anayasal Haklarına Ve Sorumluluklarına Uygun Davranmak / Anayasal Hak Ve Sorumluluklar

90 uzaktan eğitim saati sürecektir.