Üzümün Çöpü, Armudun Sapı Var - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Üzümün çöpü, armudun sapı var" deyimi, en mükemmel görünen şeylerin bile küçük kusurları veya eksiklikleri olabileceğini kabul etmeyi ifade eden bir deyimdir. Bu ifade, hayatta hiçbir şeyin tam olarak kusursuz olmadığını, her şeyin birtakım hataları ya da eksiklikleri olduğunu kabullenmeyi anlatır. Özellikle, insanların küçük hatalar veya eksiklikler yüzünden birbirlerini ya da bazı durumları hemen yargılamamaları gerektiği vurgulanmak istendiğinde kullanılır.