Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitimi Yüksek Lisans Programı Nedir

Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitimi Yüksek Lisans Programı

Türkçe dilini yabancı bir dil olarak öğrenmek isteyenler için yüksek lisans programları mevcuttur. Bu programlar, Türkçe dilinin gramerine, dilbilgisine, sözlü ve yazılı anlatıma ve Türk kültürüne dair bilgi verir. Programlarda, öğrenciler Türkçe dilini konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirirler.

Yüksek lisans programları genellikle 2 yıl sürer ve dersler üniversite dil okullarında veya Türkçe dil okullarında verilir. Programlara katılım koşulları programdan programa değişebilir, ancak genellikle bir lisans diploması ve İngilizce dil bilgisi gerekir. Yüksek lisans programları sonunda, öğrenciler Türkçe dilini konuşma, dinleme, okuma ve yazma becerilerini geliştirerek Türk kültürünü anlama ve Türkiye'de yaşamayı düşünenler için iyi bir seçenektir.

NE YAPIYOR ?