Yakasına Yapışmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yakasına Yapışmak" birine sıkıca bağlanmak, birisini sıkıştırmak, birisini bırakmamak veya bir konuda ısrarcı olmak anlamına gelir. Genellikle bir kişinin başka bir kişiden bir şey talep etme, sorununun çözümünü isteme veya hesap sorma durumunda kullanılır. Örneğin, bir alacağını tahsil etmeye çalışan bir kişi alacaklı olduğu kişiye ulaştığında "Sonunda onun yakasına yapıştım ve paramı aldım." diyebilir. Bu ifade, kişinin üzerinde baskı oluşturacak şekilde ısrarcı davranışları da tanımlamak için kullanılır.