Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü Nedir

Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü

Yapay zeka ve veri mühendisliği bölümü, yapay zeka (AI) teknolojilerinin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulanmasıyla ilgilenen bir meslektir. Bu bölümde öğrenciler, yapay zeka algoritmalarının nasıl çalıştığını ve bu algoritmaları nasıl tasarlamak, geliştirmek ve uygulamak gerektiğini öğrenirler. Ayrıca, bu bölümde öğrenciler veri mühendisliği konularını da öğrenirler ve verilerin toplanması, depolanması, analiz edilmesi ve görselleştirilmesi gibi konularla ilgilenirler. Bu bölümde öğrenciler aşağıdaki gibi konuları öğrenebilirler:Yapay zeka algoritmaları. Veri mühendisliği. Veri madenciliği. Veri depolama ve yönetimi. Veri analizi ve görselleştirme. Makine öğrenimi. Nöron ağları. Bu bölümde mezun olanlar, yapay zeka ve veri mühendisliği konularında çalışan şirketlerde veya kurumlarda çalışabilirler. Ayrıca, bu bölüm mezunları ayrıca özel sektörde veya kamuda yapay zeka ve veri projelerinin yönetimi ve geliştirilmesi gibi görevlerde de çalışabilirler.