Yeni Çağ Tarihi Doktora Programı Nedir

Yeni Çağ Tarihi Doktora Programı

Yeni Çağ, Avrupa'da Orta Çağ'dan Modern Çağ'a geçiş dönemini ifade eder. Yeni Çağ, genellikle 15. yüzyıl ile 18. yüzyıl arasında kabul edilir. Yeni Çağ, Avrupa'da büyük değişikliklerin yaşandığı bir dönemdir ve bu değişiklikler, ekonomik, sosyal, kültürel ve politik alanlarda meydana gelmiştir.

Yeni Çağ Tarihi, Yeni Çağ döneminde yaşanan değişikliklerin incelenmesini kapsar. Bu değişiklikler arasında, Avrupa'da feodalizmin yıkılışı, endüstri devriminin gerçekleşmesi, kolonizasyon hareketlerinin başlaması, Reformasyon hareketinin etkisi ve Fransız Devrimi gibi olaylar yer alır. Yeni Çağ Tarihi, bu olayların nasıl meydana geldiğini ve etkilerini inceler ve bu olayların Avrupa ve dünya tarihine nasıl yansıdığını araştırır.