Tüm Sertifika Programları

Çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabileceğiniz sertifika programlarımızı keşfedin ve kariyerinize yeni bir yön verin.

Ücretsiz Seminerler

Farklı konularda bilgi sahibi olabileceğiniz ücretsiz seminerlerimize katılarak kendinizi geliştirin ve yeni perspektifler kazanın.

Yeni Çağ Tarihi Yüksek Lisans Programı Nedir

Yeni Çağ Tarihi Yüksek Lisans Programı

Yeniçağ Tarihi, tarihçiliğin önemli dallarından biri olup, yeniçağ dönemine ait olayların, toplumların ve kültürlerin incelenmesiyle ilgilenir. Yeniçağ Tarihi, 1453 yılından itibaren Avrupa tarihine odaklanır ve özellikle Ortaçağ sonrası Avrupa tarihini kapsar. Bu dönem, Rönesans ve Reformasyon dönemlerini, İngiliz, Fransız ve Amerikan devrimlerini, Napolyon ve Büyük Ekonomik Buhran dönemlerini ve dünya savaşlarını içerir.

Yeniçağ Tarihi, tarih çalışmalarında yapılan yorumların, kaynakların ve yöntemlerin incelenmesiyle de ilgilidir. Bu programlar, tarihçilik yöntemlerinin uygulanmasını ve tarih yazımının tekniklerini öğretirler. Yüksek lisans programları, genellikle tarih alanında özel bir konuda derinleşmeyi hedeflerler ve öğrencilerin tarihçilik yöntemlerini kullanarak bir araştırma projesi gerçekleştirmeyi amaçlar.

Yüksek lisans programları, genellikle üniversitelerde sunulur ve öğrencilerin tarihçilik yöntemlerini kullanarak bir araştırma projesi gerçekleştirmeyi amaçlar. Bu programlar, tarihçilik yöntemlerinin uygulanmasını ve tarih yazımının tekniklerini öğretirler ve genellikle öğrencilerin tarih alanında özel bir konuda derinleşmeyi hedeflerler.

NE YAPIYOR ?