Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Yeni Türk Dili Yüksek Lisans Programı Nedir

Yeni Türk Dili Yüksek Lisans Programı

Yeni Türk Dili, Türkiye'de resmi dil olarak kullanılan Türkçe'nin yapısı, özellikleri ve kullanımı ile ilgili çalışmalar yapar. Bu kurum, Türkçe dilinin yapısı, sözcükleri, yazım kuralları, dil bilimine giriş ve diğer dil ile ilgili konuları araştırır ve bu konularda eğitim verir. Yeni Türk Dili tarafından düzenlenen yüksek lisans programı, Türkçe dilinin yapısı, özellikleri ve kullanımı gibi konuları daha derinlemesine inceleyen bir eğitim programıdır. Bu program, dil bilimine giriş, dilin yapısı, dil araştırmaları yöntemleri, dilin evrimi, dilin sosyal ve kültürel yönleri gibi konuları kapsar. Yüksek lisans programı genellikle 2 yıl sürer ve dil bilimine ilgi duyan öğrencilere yöneliktir.

NE YAPIYOR ?