Akıllı Sistemler Mühendisliği Yüksek Lisans Programı

Akıllı Sistemler Mühendisliği, bilgi teknolojileri, makine öğrenimi, otomatik kontrol ve benzeri alanlardaki bilgi ve tekniklerin kullanılarak, insan ya da diğer sistemlerin davranışlarını modelleme, tahmin etme ve yönetme gibi işlemleri gerçekleştiren sistemlerin tasarımı ve üretimi ile ilgilidir. Bu bölümde öğrenciler, akıllı sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi ve uygulaması ile ilgili bilgi ve becerileri edinebilirler. Örneğin, bir otomatik kontrol sistemi tasarımında, öğrenciler bir sistemin girdi sinyallerini algılaması, işlem yapması ve çıktı sinyallerini üretebilmesi için gerekli kontrol elemanlarını seçmeyi ve tasarlamayı öğrenebilirler. Ayrıca, makine öğrenimi yöntemleri kullanarak, bir sistemin veri setinden öğrendiği bilgiyi kullanarak tahminler yapmasını sağlayabilirler. Bu bölüm, akıllı sistemlerin tasarımı ve uygulaması ile ilgilenen insanlar için önemli bir eğitim alanıdır.