Yüzüne Kan Gelmek - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yüzüne kan gelmek" ifadesi ise, kişinin utandığını, mahcup olduğunu veya bir şeyden dolayı yüzünün kızardığını ifade etmek için kullanılır. Bu genellikle, utangaçlık, mahcubiyet veya şaşkınlık gibi durumlarla ilişkilendirilir. Fizyolojik bir reaksiyon olan yüz kızarması, kişinin içsel duygularının dışa vurumudur ve bu deyim de bu durumu mecazi olarak ifade eder. Örneğin, birinin alay konusu olması veya övülmesi sonucu yüzü kızarabilir ve bu durum "yüzüne kan geldi" şeklinde ifade edilebilir.