Zar Atmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Zar atmak" ifadesi, kelime anlamı olarak kumar oyunlarında veya şansa dayalı oyunlarda zar kullanılmasını ifade eder. Ancak genellikle mecaz bir anlamda kullanıldığında, bir kişinin şansını denemek, bir konuda şansa bırakmak veya belirsiz bir durumda karar vermek anlamına gelir. Örneğin, bir işe girmek için başvurduğunda veya önemli bir karar alırken sonucun belirsizliğine bırakmak "zar atmak" olarak tabir edilebilir. Ayrıca, bir kişi veya grup tarafından alınan riskli bir kararın sonuçlarını beklemek de bu deyimle ifade edilebilir.