Zekai İsminin Anlamı Nedir? - Detaylı İsim Analizi

Zekai İsminin Anlamı Nedir

"Zekai" ismi, Arapça kökenli olup "zekası parlak", "akıllı", "anlayışlı" anlamlarına gelir. Bu isim genellikle zeka ve keskin bir anlayış ile ilişkilendirilir ve sahibine akılcı ve bilge bir kişilik atfetmeyi ima eder.

Zekai İsminin Diğer Anlamı/Anlamları:

Beyaz Bulut, Pamuk Bulut, Şehir, memleket, kasaba

Zekai İsminin Özellikleri - Kökeni:

Kökeni: Arapça

Anlamı: Zekası parlak, akıllı, anlayışlı

Zekai İsmi Türkiye'de Kaç Kişide Var?

Türkiye'de 5.907 kişi Zekai ismini kullanmaktadır.

Zekai İsmi Kuran'da Geçer mi?

Zekai ismi Kuran'da geçmez; çünkü bu isim doğrudan Kuran'ın Arapça metninde yer alan bir isim değildir.

Zekai İsmi Caiz Midir?

Zekai ismi, olumlu anlamlar taşıdığı ve herhangi bir olumsuz anlam içermediği için İslami açıdan caizdir.

Zekai İsminin Harf Analizi:

Z: Zekâ, hız ve etkili iletişim yeteneği
E: Özgürlükçü düşünce ve iletişimde açıklık
K: Başarıya ulaşmak için sıkı çalışma ve kararlılık
A: Yaratıcı ve yenilikçi düşünce yapısı
İ: İnce düşünme, analiz yeteneği ve detaylara dikkat