Zemzemle Yıkanmış - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Zemzemle yıkanmış" ifadesi, zemzem suyunun kutsallığına atıfta bulunur ve genellikle bir kişinin çok masum, tertemiz ve günahlardan arınmış olduğunu anlatmak için kullanılır. Zemzem suyu, İslam inancına göre Hacer'in oğlu İsmail için Mekke'de Allah tarafından yaratılmış ve kutsal sayılan bir sudur. Bu su, hacılar tarafından ibadet amaçlı kullanılır ve içilen veya üzerine sürülen bir su olarak manevi temizliği simgeler. Bu deyim, bir kişinin ahlaki olarak lekesiz ve saf olduğunu, hiçbir kötülüğü olmadığını vurgulamak için mecazi bir anlatım olarak karşımıza çıkar. Örneğin, hiçbir kötü niyeti olmayan, saf ve temiz yürekli bir insan için "O zemzemle yıkanmış gibi biri" denilebilir.