Mevsimli, Mevsimsiz Konuşmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Mevsimli, mevsimsiz konuşmak" deyimi, bir kişinin duruma veya zamana uygun olmayan, yani nezaketsiz ya da düşünülmeden yapılan konuşmalar yapması anlamına gelir. Mevsimli konuşmak, sözlerini doğru zamanda, uygun bir şekilde ve yerinde sarf etmek anlamında kullanılırken; mevsimsiz konuşmak, tam tersi, yanlış zamanda ve uygun olmayan şekilde konuşma yapmak anlamına gelir. Mevsimsiz konuşmak, genellikle toplumsal kurallara veya sosyal beklentilere aykırı, olumsuz sonuçlara yol açabilecek konuşmalar için kullanılır.