Zeytinyağı Gibi Üste Çıkmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

Bu ifade, bir durumda veya grupta herhangi bir çaba sarf etmeksizin en iyi konuma gelmek, sorunlardan sıyrılıp iyice görünür hale gelmek veya sorunlar içinde dahi iyi duruma gelmek anlamına gelir. Zeytinyağının su üzerinde kalması gibi bir mecaz kullanılarak, bir kişinin sorunları, engelleri veya rekabeti aşarak en iyi duruma ulaştığını ifade eder. Genellikle, bir çatışma veya karmaşa ortamında, diğerlerinin aksine zarar görmeyip iyi bir konuma gelmek için kullanılır.