Açık Almak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Açık almak" ifadesi, bir konuda avantaj elde etmek, önde olmak veya bir rekabet durumunda üstünlük sağlamak anlamında kullanılır. Askeri jargonda düşmanın savunmasında bir boşluk bulup bu durumdan faydalanmayı ifade ederken, sivil hayatta ise fırsatları değerlendirerek bir avantaj kazanmak şeklinde anlam kazanır. İş dünyasında, piyasa analizleri veya rakip şirketlerin stratejileri hakkında derinlemesine bilgi edinmek suretiyle, şirketin kendi konumunu güçlendirmesi gibi durumlarda da bu deyim kullanılır. Mecazi olarak ise, herhangi bir durumda elde edilen fayda veya kazanç için de "açık almak" tabiri yaygın bir şekilde tercih edilir.