Adli Bilimler Yüksek Lisans Programı

Adli Bilimler, adli sistem içinde çalışan profesyoneller için gereken bilgi ve becerileri kapsayan bir alandır. Adli Bilimler, adli laboratuvar teknikleri, suç araştırma yöntemleri, suç teşhisi, kriminalistik ve suç tatbikatı gibi konuları kapsar. Bu alandaki profesyoneller, polis, adli laboratuvar çalışanları, suç teşhis uzmanları ve adli danışmanlar gibi farklı rollerde çalışabilirler. Adli Bilimler, suç işlemenin nasıl önlenebileceği, suçluların tespit edilmesi ve yargılanması gibi konuları da içerir ve bu alandaki profesyoneller, suç olaylarını incelerken doğru bilgi ve becerileri kullanmayı öğrenirler.