Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Halk Bilimi ve Türk Halk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı Nedir

Halk Bilimi ve Türk Halk Edebiyatı Yüksek Lisans Programı

Halk bilimi ve Türk halk edebiyatı, Türkiye ve Türk dünyasındaki halk kültürü, halk edebiyatı ve halk inançları gibi konuları inceleyen bir alandır. Yüksek lisans programı olarak bu alanın öğrenimi, öğrencinin Türk halk edebiyatındaki eserleri incelemek, Türk halk kültürünü ve inançlarını anlamaya çalışmak ve halk bilimine dayalı araştırmalar yapmak gibi faaliyetleri içerebilir. Bu program ayrıca Türk halk edebiyatının tarihi, halk kültürünün etkileri, halk inançları ve mitleri, halk şiiri ve halk hikayeleri gibi konuları da kapsayabilir.

Bu programı tamamlayan öğrenciler, Türk halk edebiyatı ve halk bilimi alanında uzmanlaşmış olacak ve halk kültürü ve inançlarını anlamaya yönelik araştırmalar yapabileceklerdir. Programın tamamlanmasının ardından, öğrenciler Türk halk edebiyatı ve halk bilimi alanında çalışabilecekler gibi, ayrıca kültür ve turizm sektöründe de çalışma imkânı bulabilirler.

NE YAPIYOR ?