Adli Bilişim Yüksek Lisans Programı

Adli Bilişim, bilgi teknolojisi (BT) ve adli sistem arasındaki ilişkiyi inceleyen bir alandır. Adli Bilişim alanında çalışan profesyoneller, adli sistemde kullanılan BT araçlarının yönetimi, kullanımı ve güncellenmesi gibi konularla ilgilenirler. Bu alandaki profesyoneller ayrıca, suç olaylarının BT ile incelenmesi ve BT kullanılarak suçluların tespit edilmesi gibi konularla da ilgilenirler. Adli Bilişim alanında çalışan profesyoneller, yasalar ve standartların uygulanmasına yardımcı olur ve BT'nin adli sistem içindeki rolünü anlamaya yardımcı olurlar. Adli Bilişim alanında çalışan profesyoneller genellikle BT, adli sistem ve suç araştırmaları gibi alanlarda eğitim almışlardır.