Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Doktora Programı Nedir

Ağız-Diş-Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Doktora Programı

Ağız-diş-çene hastalıkları ve cerrahisi, ağız, diş ve çene bölgesinde meydana gelen sağlık sorunlarının tanınması, tedavi edilmesi ve önlenmesi ile ilgili bir branştır. Bu alandaki hekimler, ağız, diş ve çene bölgesinde meydana gelen sağlık sorunlarının tanınması, tedavi edilmesi ve önlenmesi konusunda uzmanlaşmışlardır.

Ağız-diş-çene hastalıkları ve cerrahisi, dişlerin çürümesi, diş etlerinin iltihaplanması, dişlerin çekilmesi, dişlerin çıkarılması, ağız içinde yaraların oluşması, ağız içinde kistlerin oluşması, ağız kokusu gibi birçok farklı sağlık sorununu kapsar. Bu alandaki hekimler, bu sağlık sorunlarını tanımlayarak, ilgili tedavi yöntemlerini uygularlar ve hastaların ağız, diş ve çene bölgesinde meydana gelen sağlık sorunlarından korunmalarını sağlar.