Atmosfer Bilimleri Doktora Programı Nedir

Atmosfer Bilimleri Doktora Programı

Atmosfer bilimleri, Dünya'nın atmosferiyle ilgili bilim dalıdır. Atmosfer, Dünya'nın üstünde bulunan hava tabakasıdır ve Dünya'nın yüzeyine ulaşan tüm hava bu tabakada bulunur. Atmosfer bilimleri, atmosferin yapısı, hava koşullarının oluşumu, hava hareketlerinin meydana gelişi ve hava koşullarının etkilerini inceler. Atmosfer bilimleri, ayrıca hava koşullarının insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkilerini de inceler.

Atmosfer bilimleri, meteoroloji, aerodinamik, hava taşımacılığı, hava kirliliği ve çevre bilimleri gibi bilim dallarının birleşiminden oluşur. Meteoroloji, atmosferdeki hava koşullarının öngörülmesi, incelenmesi ve tahmin edilmesine yönelik bir bilim dalıdır. Aerodinamik ise, havanın yüzeyler üzerindeki etkilerini inceler. Hava taşımacılığı ise, hava ulaşımıyla ilgili bilim dalıdır. Hava kirliliği ise, havanın kirlenmesi ve bu kirliliklerin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkilerini inceler. Çevre bilimleri ise, hava koşullarının çevre üzerindeki etkilerini inceler.