Ağız Gevşekliği - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Ağız gevşekliği", bir kişinin düşünmeden, kontrolsüz bir şekilde ve genellikle de gerekenden fazla konuşması durumunu ifade eder. Bu ifade genellikle, sırları saklayamayan, dedikodu yapma eğiliminde olan veya başkalarının özel bilgilerini haddinden fazla paylaşan insanlar için kullanılır. Ağız gevşekliği yapan bir kişi, gizli kalması gereken bilgileri de ifşa edebilir ve bu durum onun güvenilirliğine zarar verebilir. Genellikle bu tür bir davranış, sosyal ve profesyonel ilişkilerde sorunlara yol açabilir ve bu nedenle negatif bir özellik olarak görülür.