Yüreği Küt Küt Atmak - Deyiminin Anlamı Nedir?

"Yüreği küt küt atmak" deyimi, kişinin heyecan, korku, endişe veya aşırı bir duygusal tepki nedeniyle kalbinin hızla ve şiddetle attığını hissetmesini ifade eder. Bu durum genellikle, adrenalinin etkisiyle kalp atış hızının artmasına neden olan durumlarda meydana gelir. Küt küt ifadesi, kalbin atışının verdiği duyusal hissi pekiştirmek için kullanılır ve kişinin içindeki bu güçlü duyguyu dışa vurur. Bu deyim, sınav öncesi bir öğrencinin, önemli bir iş görüşmesine giren bir profesyonelin ya da sevdikleriyle kavuşmayı bekleyen bir kişinin hissettiği yoğun duyguları anlatmak için kullanılabilir: "İsmi anons edildiğinde yüreği küt küt atmaya başladı."